Datalek controle

De functie Data Leak Checker zoekt naar uw privégegevens op zowel internet als dark web (van uw creditcardnummers tot informatie over de sociale zekerheid). Als uw gegevens openbaar toegankelijk worden, waarschuwt de Data Leak Checker u.

Als je geen abonnement hebt op Kaspersky Plus of Premium, heb je beperkte functionaliteit tot je beschikking: de app controleert alleen je My Kaspersky-account op datalekken. U moet deze scan ook handmatig starten. Volledige functionaliteit en automatische accountscan zijn beschikbaar als u een abonnement hebt op Kaspersky Plus of Premium.

Cybercriminelen kunnen toegang verkrijgen tot verschillende databases van webbronnen en gegevens van gebruikersaccounts stelen. Met behulp van deze functie kunt u zien of uw accountgegevens zijn gestolen en aanbevolen acties uitvoeren om uw gegevens te beschermen.

De Kaspersky-app controleert uw account en als uit de controle blijkt dat uw gegevens mogelijk openbaar toegankelijk zijn, stelt de app u daarvan op de hoogte en wordt een lijst weergegeven met sites waarvandaan een gegevenslek zou kunnen hebben plaatsgevonden, de datum van het mogelijke lek en de categorie van gegevens die mogelijk openbaar toegankelijk zijn.

Via Kaspersky kun je niet alleen controleren of je gegevens zijn gelekt maar ook die van je vrienden of familie, zoals hun gebruikersaccounts.

Als u een abonnement hebt op Kaspersky Plus of Premium, kunt u automatische controles instellen voor maximaal 50 accounts, naast uw eigen My Kaspersky-account.

Wanneer de gebruikersaccounts worden gecontroleerd, haalt Kaspersky de gegevens niet als tekst zonder opmaak op. Het gebruikt de gegevens alleen om de controle uit te voeren en bewaart ze niet. Bij het detecteren van een lek krijgt de Kaspersky app zelf geen toegang tot de gebruikersgegevens. Het levert alleen informatie over categorieën van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

In deze sectie

Je account controleren